γαστρονομία

A scenic view of Parga, a picturesque town with colorful buildings nestled by the sea.

Τα παραδοσιακά πιάτα της Πάργας

Η Πάργα έχει πλούσια γαστρονομική ιστορία και φημίζεται για τα λαχταριστά πιάτα της που παρασκευάζονται με τοπικά υλικά. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ταξιδέψουμε στις γεύσεις της Πάργας και θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο νόστιμα και αυθεντικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

gettyimages 171579194 612x612 1

Σουβλάκι

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα στην Ελλάδα, το σουβλάκι είναι ένα πιάτο από ψητό κρέας, συνήθως χοιρινό, που σερβίρεται με πίτα, ντομάτες, κρεμμύδια και σάλτσα τζατζίκι. Στην Πάργα, θα βρείτε σουβλάκια φτιαγμένα με κρέας που προέρχεται από την περιοχή και έχει ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

Greek Saganaki recipe Pan seared Greek cheese appetizer 1536x1084 1

Σαγανάκι

Το σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από τηγανητό τυρί. Στην Πάργα θα βρείτε δύο είδη σαγανάκι, το ένα φτιαγμένο από φέτα και το άλλο από γραβιέρα. Και τα δύο σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται με μέλι, σουσάμι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι.

depositphotos 11778353 stock photo moussaka 2

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο που αποτελείται από μελιτζάνες, πατάτες, μοσχαρίσιο κιμά και μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ. Στην Πάργα, ο μουσακάς φτιάχνεται με φρέσκα υλικά και μαγειρεύεται στην εντέλεια, δημιουργώντας ένα υπέροχο μείγμα γεύσεων.

Taramasalata

Ταραμοσάλατα

Η ταραμοσάλατα είναι ένα κρεμώδες ντιπ από ιχθύδια ψαριών, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρυγανιά. Στην Πάργα, θα βρείτε ταροαμοσάλατα φτιαγμένη με ψάρια που προέρχονται από την περιοχή και έχουν μοναδική γεύση και υφή.

Kleftiko

Κλέφτικο

Το κλέφτικο είναι ένα αργομαγειρεμένο πιάτο αρνιού που παρασκευάζεται παραδοσιακά σε πήλινο φούρνο. Το κρέας μαγειρεύεται με πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και βότανα, δημιουργώντας ένα τρυφερό και ζουμερό πιάτο που είναι γεμάτο γεύση.

Dolmades

Ντολμάδες

Οι ντολμάδες είναι γεμιστά φύλλα σταφυλιού που γεμίζουν με ρύζι, βότανα και μερικές φορές με κιμά. Στην Πάργα, οι ντολμάδες φτιάχνονται με τοπικά υλικά και η γέμιση αρωματίζεται με χυμό λεμονιού και άνηθο, δημιουργώντας μια δροσερή και πικάντικη γεύση.